Banana Banana

random“”<<

U postu je samo istina to sto je post smislio,i ispisao,bosanski TERS. Mimo tersa ima pokusaj da se imitira brend bosanskog bureka kako bi se prodavao po velikim cijenama radi profita gdje je kvalitet podredjen omasovljenju.

Citaj bolan…Ameri imaju zakone i prava po kojem zive individue .To je kao lijecnicki kodeks koji primorava doktora da djeluje u okvirima propisanih standarda lijecenja pacijenta.U suprotnom je neizbjezna kazna. Tako ce u mojoj drzavi biti obaveza vlasnika novoizgradjenih pumpi da okolis urede sa cvijecem i zelenilom dok ce bosanska crpka biti izgradjena bez prava na gradnju a za cvijece i zelenilo znaju koliko i svaka kuca u starom(dosta i u novom) Sarajevu izgradjena tako da nema dvorista ispred kuce vec je kao ulicni zid pa pomislim da iza zida zive zatvorenici a ne slobodni ljudi.Zapravo…sloboda gradnje ih je i dovela do nesretnog zatvorenika sopstvene gradjevine.

O neradu pumpi u mojoj drzavi sam upoznat samo po sistemu elementarnih nepogoda

Kada bi zakon tretirao bosanskog covjeka po odredjenjima prava i odgovornosti tada bi pola Bosne trebao biti kao ZOO. Ne sudim ovim nikome.Samo dojam ispisujem koji ne obavezuje nikoga da ga ispostuje osim vlasnika dojma.

Bosanac ima zakone i proipisana pravila a djeluje po intuiciji i nagonima sto je isto kao i intelekt mu koji je formiran sa “snadji se druze”kako bi bitak nagona opstao a intelekt bio iz skole principa,ubjedjenosti,dogmi NAVIKE,opstanka po kodu zivotinjskog carstva……..Kroz vijekove.

I nije pvo moje zapazanje nesto sto bosanski covjek ne zna.Sve ovo Bosanac zna ali…ne odredjuje znnanje njegovo djelovanje.Naprotiv! Znanje ga tabuti izvjesnim pipcima “hobotnice” meraka u kojem ce i patiti da mi imao nesto sto se objasnjava sa onim “nidje ljepse ko u Bosni Nema”.To je kao da djavo pjeva :nidje ljepse ko u covjeku…nema.

Pri svemu tome volim taj bosanski sevdah koji je jedinstven na zemaljskoj kugli. Na moju zalost tu radost ne mogu objasniti.To je kao da mi netko trazi da mu objasnik Stvoritelja pri meni.

Zajednicko je Amerima sa Bosancima sto malo ,ili nikako,ne citaju. Zajebat ce covjeka po instrukcijama djavola ako je odlucio da robuje zlu bez odgovornosti dok bosanac robuje zajebu i neodgovornostima od rodjenja bez shvatanja razlike roba i slobode odnosno-prava i odgovornosti. Taj se zajeb od Amerikanca moze dogoditi jednom ,ili dva puta,a onda nece biti ni zajeba ni covjeka koji smislja zajeb.Abonent ce imati iskustvo a poslodavac izgubiti povjerenje i propasti u svakom pogledu.Neodgovoran i zao Amer ce vrlo brzo naci dom u hapsani dok ce neodgovoran i zao Bosanac opljackati sve sto se zove narodno,biti vodja tog naroda i stvarati narod po svom djavolskom kodu. Ima dojmova koji bi opisali karakter recenih za jednu podeblju knjigu ali…ko cita knjigu? Bosanac je ne cita koliko ni Amerikanac. Zato i ima komentara kao u prvog komentatora na doticni post.Na osnovu “novina” po sistemu “rekla kazala”

Kako nekada (u minulom stoljecu) na Balkanu?Mediteranu tako i sada u USA na Floridi…dokazujem se u svojoj radosti kroz volju i akt a nikako samo zeljom za posjedovanjem tih velicina ili nepodnosenjem velicina kojih nemam—————–

Danas

Komentariši