Vjera u covjeka i nevjera covjeka je iz moralnog okvira koji se realizira kao drvo zivota (vjera u covjeka) i kao grom u drvo zivota (nevjera u covjeka).

Muka mi je od ljudi koji bi da se zrtvi nametnu kao intelektualci savjetujuci zrtvu da je ZNANJE najbolja odbrana covjeka.

Samo istrajavaju na znanju a kojem znanju? to samo oni znaju kad se deklarisu kao sluge znalci.

Kad je 1992g nastao Dzehenem u Bosni i kad je covjek stradao (posebno covjek islamske vjere) tada je to znanje nemilice ubijano.To znanje je bi covjek sa skolama i covjek sa skolama koji je znanjem dao nacrt Dzehenema.da se ubija prvo znanje pa nda njegovu baza.NISTA mu nije znanje pomoglo da opstane u pulsu zivota kada je vec bio na listi odstrela zlog covjeka sa njegovim ZNANJEM sotonskog nauka.

Ponavljam ono o cemu pisem godinama.

NEMA mira medju ljudima (ovozemnoim ljudima) ako nije odgovornost i savjest njegov odgopj .Ta odgovornost i savjest uz prava covjeka su iz moralnog nauka i to u sadejstvu sa Istinim ili ljudskom istinom mora biti zadati okvir svakog ljudskog drustva pa tek potom dolazi znanje iako je i samo znanje u korijenima zadatih parametara morala

To je slicno kao relacija Bog-covjek i covjek-Stvoritelj.

Dakle…ostavite covjeka na miru vi koji bi “znanjem” da ga branite a moralom ,neodgovornim i lazljivim da ga tabutite.

Neznani covjece sa problematicnim znanjem…pogledaj ovo saznanje koje je stavio na video jedan ovdasnji bloger.

Pogledaj pa se upitaj :sta je to sto vama vlada

Neka im je vjecni rahmet uz moju veliku tugu koja je sa razumijevanjem bosanskog evlada kojeg ubi neodgovornost,nepodnosljivost,pohlepa,laz,zivotinjski nagon itd …kojeg ubi Neman u ljudskom obliku.

1 komentar

  1. Uvijek kad se sjetim ovog mučnog stradanja a posebno na ovaj dan, niti jednom riječju koju sebi često za utjehu pišem, ne umijem othrvati tugu beskrajnu.
    Svaku drugu nekako i mogu ali ovu ne mogu. Valjda zato što ni sam čin ljudskog zla ne umijem objasniti niti shvatiti.

    Neka im je vječni rahmet.

    Moj naklon Vama i svemu napisanom.

Komentariši