Kako razumjeti to nerazumijevanje ,medju ljudima,na Balkanu/Mediteranu?

I kada ih Bog razumije oni se trude da dokazu kako ih Mocnost ne razumije.

Dok su u medjusobnom prozimanju sa jezikom za razumijevanje cine sve da taj jezik utrnu kako bi postali progonjeni i prognani.Ne mogu bez boli jer bi prestalo nerazumijevanje .

Jedan drugom pokazuje svoju umjetnost opredmecenu u materiji da bi dobio divljenje koje ce kod onog sto vidi ljepotu nagnati na stvaranje jos ljepseg umijeca od vidjenog.Umjesto tog ljudskog i civilizacijskog smisla jedan drugom otimaju pokazano jer razumiju da je to pokazivanje kao vid davanja a ne gledanja i ushicenja koje ce stvoriti ideju za visi stepenik umijeca.Posljedica tog prozimanja je gora,ili ISTA, od ljudi koji u povijesti civilizacije nisu ni znali za pismo i jezik i kada su bili sa svojim navikama plemenski ograniceni a druge satirali jer su ih smatrali dusmanima ako nemaju iste navike i rituale.

Evo primjera mog mjesta gdje sam zavrsio osnovnu skolu .Svjedocanstvo koje traje kao grob vampira za neki scenario po kome treba biti sljedeca apokalipsa…ljudska i ina.

Zato je i ova dusa iz sljedeceg citata,moj dragi insan,pronasao utjehu u bijegu iz djavolskog okruzenja.I ne samo zbog toga.Vise zbog razumijevanja svoje okoline koja nisti svako gnijezdo kojim se zivot radja a taj zivot zacet voljenjem .Taj svijet voljenja i nerazumijevanja je Moc koja je u vjecnoj borbi sa svojom suprotnoscu i sa posljedicama apokalipse.

“>>Kada u tihoci aksamskih sahata osetim mir sto ne zbori..a po meni padaju sva godisnja doba..i kroz sito postaceve dove..iznova Te molim..molim..jer ovoj molitvi kraja nema…kao ni Tvojoj neprekinutoj milosti.
Da Bog da nas sviju od grijeha ocistio..i lahko sirat cupriju presli..sretni sto Tebi dolazimo razrahaceni dunjaluckih vapaja.A ziveti se moralo i trebalo sve po Tvojoj volji!!
Dan#15# a dani se u ramazanu broje iscekujuci in Sha Allah nove ..blagorodn”<<

Komentariši