“djes’ ba…kako si…dje si se zavukla da se ne das vidjeti”

Konverzacija…nikad je ne bi pozelio

Mozda ovako:
-Lijepo te vidjeti
-drago mi je to cuti od tebe.Uljepsao si mi dan…kad sam te vidjela
-Mnogo dana i noci je otislo u nepovrat od kada te nisam vidio.Nadam se da Ti nisi biljezila to vrijeme.Obicno je tako kad je covjek sretan.Covjek u radosti zivi zivot dok covjek samoce misli o zivotu kojeg je trebao da zivi .
-Ti bi istinu da ti kazem.Hoces istinu koja nas je uputila razlicitim putevima zivota?
-Ne…ne tumbaj police na kojim sam pohranio nase druzenje.Ne sjecam se ruznog i toga nema zapisima mojih rafova.Tako sam sretan.Zato ti i kazem;lijepo te je vidjeti
Imas li danas vremena za nas?
-nasla bi ako je vrijeme za ispiti pice.
-Jeste…proslo moje…volio bi da ispijemo danas onu tisinu kojom smo bili vezani tisucama nereaskidivih niti.Tako smo bar vjerovali.Ovo je istina.Neka danas ista struji u nama .kao nektar za cvijet.(…)

2 komentara

  1. Zanimljiva ova izvedba… Ti mi djelujes ovako kao veoma inteligentna osoba, samo je problem razumjeti sta ti hoces ka kazes. To je kao npr. kad neki Japanac veoma inteligentan govori na Japanskom nekim Bosancima nesto. Bez obzira sto i on i oni imaju sta da ponude svijetu, i ni jedan ni drugi nisu glupi, ipak je bez smisla pricati ako su to dva jezika nerazumljiva jedni drugim. Iskoristi tu svoju intelienciju ne samo da kazes neke pametne stvari, koje koliko vidim govoris, nego i da nadjes nacina da to bude prepoznatljivo i razumljivo drugim ljudima, dakle da te razumiju.

Komentariši