u vremenskom …stare-nove ljubavi sibane su sa pakosnim bicem stvoren nerazumnim . Bile su i biti ce ,stare-nove ljubavi ,orjentir covjeka uprkos “svinjama” koje pominje Tereza pozivajuci se na iskustvo.One su jarbol i zastava ljudi za koje osjecajni ginu ne misleci drugim da postanu slagajuci sebe nevjernim svojoj zastavi sa nebeskim zvijezdama.

Draga moja Sansona(Tereza) je ovakva zahvaljujuci svom karakteru skladan prirodnim u kojem je bila kao miris u cvijetu.Nije Tereza izrasla na kaldrmi pokriven umjetnim betonom gdje stasa nauka o nestajanju covjeka..Nije Tereza prezent sivila u kojem se pakost radja i razmnozava kao nametnik pisuci ,i slikajuci, nesto sto sivilo moze dokuciti a NIKAKO dozivljenu prirodu Onostranog davanja.Jasno to Tereza ,bozanstvena Flauta,kazuje svojom dusom koju nije dala nikom da je ukradu pisuci o njoj sto ona nije.

Volim ova zvona a sa voljenjem je i niz asocijacija iz dozivljenog.Cvijetno zvono, iz moje cvijetne staze , ovako svoj umjetnicki rad daje na uvid zemaljskom vidu za osjecaj.Mart 10.2023g.

Komentariši