Ocitovanja osjecaja u rijecima ljubavi o ljubavi

·U prepoznavanju svijetom pun imitacije raznih karaktera bogova osmisljeni ljudskim umom i zebnjom duha ,neizmjerna je radost cuti tu utjehu u poetici koja misli covjekom.

I nada je komponenta opstanka ako se utjeha pogubi u dubini opstanka.

Nema zamjene za ljepotu koja covjeka cini radosnim a njen izraz je,dobro si primjetila,specificnost jedinke.Napose volim kad se prati boginja ljubavi znana kao Lada ,ili je neznana a Lada se javlja da neznanje utrne, a umjestena i nasim podnebljem i u meni je ona Breza koju spominjem u svom dojmu kod procitane ,moje,upitanosti.

https://www.facebook.com/onlinelivetvcroatia/videos/4523565021103525

Dodatak :

Trebam vremena da pronadjem dojmove pri sebi koje sam imao dok sam tabanao bosanskio-hercegovackim sokacima u zadovoljavanju sopstvene znatizelje.Nakon pronalazenja utisaka treba ih skladno i dojmljivo ispisati tako da huce njenim kamenom,zemljom ,vodom i sveukupnim zivotom davnasnje kaldrme za danasnji korak po keldrmisanom sokaku.

Ovom prilikom samo ljudsko umijece u gradnji svog bosanskog bitka putevima beskonacnosti zadan zemaljskim vremenom da svjedoci ko svjedocanstvo trazi da razumije kako moze

Dakle …fragmenti Mehmed-Koski Pasine dzamije.ZABILJEZIO KAMEROM,SRCEM,DUSOM I UMOM AUGUSTA 2023

4 komentara

Komentariši