Zemlja-covjek i uzajamno prozimanje ta dva bitisanja koja su zadani opstankom a u pojavnom obliku postankom.Zemlja Bosna je u svojoj biti JAUK onih ljudi koji su njom pokriveni .Zauzvrat su ljudovi dobili pokrivac “majke”kao zahvalnost sto su joj respekt cinili.

Covjek nije posuda za cvijet radjena ljudskim umijecem.Covjek jeste zasad/kalem u posudi oblikovan za prepoznavanje ljudskog znanja.

Zemlja Bosna se ne identifikuje sa budalalukom koji po njoj gazi da bi kolo Neandertalaca igrali i smijali se svom budalaluku kao sto je primjer na sljedecem videu.

Upamti me…voljeno moje …po sljedecem ispisu koji je razumu odavno poznat: Ne razumiju se oni koji imaju isti jezik…isto pismo.Razumijevanje je u vlasnistvu onih ciji su osjecaji istovjetni i respekt pripadajuceg bitka kao muhur na identitet duse..Razumijevati mimo ovog je ljudski za oprostaj grijesnom covjeku.

https://www.facebook.com/100086912504773/posts/1981080508926806/?vh=e&extid=MSG-UNK-UNK-UNK-FBL_GK0T-GK1C

Pisao sam u martu 2012g i 2017g…svoje mojom Vododerinom sa kojom sam zadojen i obrazom koji je posljedica moje bosnjacke/Bosanske majke.. To je bilo vrijeme u kom sam bio pozivan od drzavnih institucija drzave ciji sam GRADJANIN da budem POROTNIK pri sudu covjeku.Nisam prihvatio i MORAO sam obrazloziti zasto to cinim. · Institucija je znala odakle dolazim .Nije poziv bio iz neznanja o mom karakteru.Naprotiv.Ovih par ispisanih dojmova jeste povodom blogeraskih komentara na ciljano negiranje bosanske velicine i njene prepoznatljivosti putem misli smjestenih u balon da bi nestao usljed punoce balona.

Podijeljeno s publikom Javno

Javno

vododerina

Dobrodošli na moj blog

08.03.2012.

Ne gadjaj me sa “znanjem”:

Ne gadjaj me sa “znanjem”:Svijet je jednostavan.

Ceznja ,ljudska za jednostavnim nije odraz zbilje i istinske slozenosti.

Jodnostavo ceznuti da se ceznja izrodi u jednostavnom je nedosanjani san oslobodjen razarajuce mase slozenog.

Protumacena i zeljena jednostavnost je onoliko dozivljena i protumacena koliko i san ,usnulog san,o jednostavnosti.

“Znanje” je problematicno i toliko upitno koliko je tvrdica znanja upitan da se sa poznavanjem “znanja” nametne u ljubavi zeljan dokazivanja neznanja.

Za razliku od “znalaca” imamo razumne cije je stablo opleteno sa brsljenom sto se pripadajucim razumijevanjem ovija oko tisucljetnog stabla guseci razum stabla zeljan zivota nametnika sto sisa srz stabla sa “znanjem” godova stabla

Iz istog razloga govorim: Nerazuman ne moze voljeti sve dotle dok mu “znanje” ,spletom nametnika,doji bivanje

(…)

Da znam bilo bi bez greske.Da te ne znam je znanje dojma dok se razum zaplice koloritom boja dojmljivosti.

Nista nije u redu doreceno koliko u onoj kapi sto je na red pala i kotlinom,izmedju reda, zavrsila.

Jednom napisah,vrijedi i ovdje,nije tesko trag prepoznati…nije tesko ni uzrok otkriti,na izvor sebe uputiti…tesko je to sve razumjeti da razumom zeljenu kap ne isusim…izmaglicu kaplje ne dozivim…cilj ne izgubim…tesko je.

Mislio sam ukratko a ispade nadugacko .

Ne pitaj zasto gubis vrijeme kad ovo citas.

Citanju pridji sa vec utvrdjenim:vrijeme cu izgubiti ako procitam.

Nisam mudrac iz tvojih knjiga kad se javljam na mudrolije

To ja da me procitanog ne citas .Iscitavanje tebi prepustam(…) h.d.

Fotka je kao bogda moje radosti koja tece mojim svijetnjakom august 2023g.Florida USA

A sad RUHO koje je po nadarenosti BOSANSKE zene.Neka je hvaljenaza vijeke vijekova…Kimeta Soso iz moje Vododerine i zemljice sa mojim prvim ,zemaljskim,koracima

https://m.facebook.com/albums/135041891613870/

Komentariši